Heb je het boek Niet van hier gekocht én gelezen? Dan ben ik benieuwd wat je ervan vond. Zou je een review of recensie willen schrijven? Dat kan op een verschillende manieren:

 • Onderaan deze pagina een berichtje achterlaten.
 • Bij Bol.com een review schrijven
 • Als je gebruik maakt van Goodreads, op Goodreads een review geven.
 • Op je eigen Facebook of Twitter account een berichtje maken.

Mocht je andere leuke ideeën hebben: ga je gang! Ik hoor graag van je.

 

5 Comments

 • Anneke schreef:

  Het boek geeft een mooi beeld van hoe het in die tijd ging. Een groot gezin grootbrengen in een tijd van oorlog en armoede. Het verhaal is boeiend geschreven. Je leest het snel uit. Ook de vergaderings achtergrond was voor mij herkenbaar. Soms heb je boeken dan moet je eerst even doorzetten voordat het verhaal je pakt, dat is hier niet zo. Mooi eerlijk levensverhaal.

 • Adri Wietses schreef:

  Wat een fantastisch mooi boek! Ik heb het in onze vakantie gelezen en echt genoten. Soms zag ik het voor me. Met een lach en soms ook een traan. Mira: ik had verwacht dat het een mooi boek zou zijn, het heeft echt al mijn verwachtingen overtroffen. Wat mij betreft mag je nog zo’n boek schrijven 😉
  Liefs van Adri

 • Rudi Van Der Elst schreef:

  Een echte familiekroniek. Heel herkenbaar.
  Het leven van mijn opa en oma … terwijl je de woorden leest, vormen de bijbehorende beelden zich tot een boeiend schilderij.
  Van harte aanbevolen!

 • Erika Henskens-Klein Haneveld schreef:

  Beste Mira,
  We zijn verre familie van elkaar… door een tip van een Belgisch nichtje, heb ik dit boek gekocht. Zo herkenbaar, we hebben dezelfde “roots” en qua geschiedenis ook prachtig om te lezen. Dankzij jouw boek weet ik nu meer over mijn eigen familie en dat is onbetaalbaar. Dank je wel!

 • Heidi Vermeulen-Servaas schreef:

  Ik heb dit boek met veel plezier gelezen, temeer omdat ik enkele mensen van de familie Van der Smissen ken en de nicht van mijn man is getrouwd met de zoon van Camiel van der Elst, die de zinnen in het Ninoofs heeft vertaald. Ik ben Belgische en herken veel situaties door de verhalen van mijn grootouders. Een zoon van Van der Smissen was de beste vriend van mijn grootvader.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

 • Ik lees net de laatste bladzijdes van dit boek en ben er stil van. 
Wát een boek. 
Het waargebeurde verhaal van twee joodse zussen in het verzet, een onderduikvilla in 't Gooi en het onvermijdelijke verraad. .
.
#holocaust #wo2 #booksismylife #booksandcoffee #enjoyreading #mustread
 • Eindelijk een boekpresentatie in Almere van Niet van hier. Op 14 juni in het Buurthuis de Buitenkans, vanaf 19.30 uur. Supergezellig! Kom je ook? Je kunt je aanmelden via de link in bio of via www.miradeboer.nl
.
.
#nietvanhier #vandersmissen #booksismylife #coffeeandbooks #boekpresentatie #buurthuis #debuitenkansalmere
 • Ik zit aan tafel om te gaan eten met nog een aantal vrouwen. Sestra is jarig! Ze is 10 jaar geworden en dat viert ze. Janneke houdt een praatje, over onbekommerd vrouw zijn.
.
Onbekommerd…
.
Op de een of andere manier denk ik dan aan zomers en warm. Tomas, onze jongste was vroeger steevast met een schepnet en een bak water aan de slootkant achter ons huis te vinden. Op zoek naar visjes, salamanders en kikkers, rondslenterend, languit in het gras liggend. Af en toe liep ik dan naar hem toe met wat drinken of een ijsje: onbekommerd kind zijn. Zonder zorgen over targets, doelen of wat te worden later.
.
Mooi woord dat onbekommerd.
.
Onbekommerd vrouw zijn is iets anders als een onbekommerde vrouw. Het heeft te maken met dat plaatje van Tomas aan de waterkant. Hij was zijn ding aan het doen en ondertussen zorgde ik voor zijn natje en droogje en hield ik met een schuin oogje zijn veiligheid in de gaten. Hij was kind: spelend en genietend.
.
Onbekommerd vrouw zijn: onbezorgd je ding doen als vrouw omdat je vrouw bent en sommige dingen bij jouw vrouw-zijn horen. Dat is waar Sestra bij helpt: de ontdekkingstocht in het leven hoe jij op jouw eigen manier, op jouw plek en levensfase onbekommerd vrouw kunt zijn. .
Bedankt Sestra! En van harte gefeliciteerd.
.
.
#sestravrouw #sestraforyou #genietvanhetleven #enjoylifetothefullest #ontspanning #onbekommerd
 • 'Als het leven geen feesttijden meer kent is het als een grauwe zak die men zich over het hoofd trekt en onderaan dicht bindt.' Verstikkend en donker dus. 
Helemaal mee eens!

Uit het boekje Brieven van den oude Josias.
.
.
#oldbooksmell #oldbooks #wisdom #genietvanhetleven #livingtothefullest #booksismylife #booksandcoffee #tegeltjeswijsheid
 • Zo is voetbal uitermate ontspannend 😁
.
.
#voetbalkijken #jo13 #genietvanhetleven
 • Brieven van een vader aan zijn dochter (18). Zij woont op kamers bij een tante. Ik hou van die oude taal en van de geur van zo'n oud boekje. Het is leuker dan ik dacht. .
.
#oldbooksmell #booksismylife #booksandcoffee #oudetaal #verhalen #enjoyreading #genietmoment

Mira op Insta