Heb je het boek Niet van hier gekocht én gelezen? Dan ben ik benieuwd wat je ervan vond. Zou je een review of recensie willen schrijven? Dat kan op een verschillende manieren:

 • Onderaan deze pagina een berichtje achterlaten.
 • Bij Bol.com een review schrijven
 • Als je gebruik maakt van Goodreads, op Goodreads een review geven.
 • Op je eigen Facebook of Twitter account een berichtje maken.

Mocht je andere leuke ideeën hebben: ga je gang! Ik hoor graag van je.

 

5 Comments

 • Anneke schreef:

  Het boek geeft een mooi beeld van hoe het in die tijd ging. Een groot gezin grootbrengen in een tijd van oorlog en armoede. Het verhaal is boeiend geschreven. Je leest het snel uit. Ook de vergaderings achtergrond was voor mij herkenbaar. Soms heb je boeken dan moet je eerst even doorzetten voordat het verhaal je pakt, dat is hier niet zo. Mooi eerlijk levensverhaal.

 • Adri Wietses schreef:

  Wat een fantastisch mooi boek! Ik heb het in onze vakantie gelezen en echt genoten. Soms zag ik het voor me. Met een lach en soms ook een traan. Mira: ik had verwacht dat het een mooi boek zou zijn, het heeft echt al mijn verwachtingen overtroffen. Wat mij betreft mag je nog zo’n boek schrijven 😉
  Liefs van Adri

 • Rudi Van Der Elst schreef:

  Een echte familiekroniek. Heel herkenbaar.
  Het leven van mijn opa en oma … terwijl je de woorden leest, vormen de bijbehorende beelden zich tot een boeiend schilderij.
  Van harte aanbevolen!

 • Erika Henskens-Klein Haneveld schreef:

  Beste Mira,
  We zijn verre familie van elkaar… door een tip van een Belgisch nichtje, heb ik dit boek gekocht. Zo herkenbaar, we hebben dezelfde “roots” en qua geschiedenis ook prachtig om te lezen. Dankzij jouw boek weet ik nu meer over mijn eigen familie en dat is onbetaalbaar. Dank je wel!

 • Heidi Vermeulen-Servaas schreef:

  Ik heb dit boek met veel plezier gelezen, temeer omdat ik enkele mensen van de familie Van der Smissen ken en de nicht van mijn man is getrouwd met de zoon van Camiel van der Elst, die de zinnen in het Ninoofs heeft vertaald. Ik ben Belgische en herken veel situaties door de verhalen van mijn grootouders. Een zoon van Van der Smissen was de beste vriend van mijn grootvader.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

 • Samenvatting van driedaagse huttentocht door de Julische Alpen. Samen met vrienden drie dagen door de bergen sjouwen is best stoer en achteraf makkelijker dan op het moment zelf🤣.
.
Maar wat zijn deze bergen mooi! Ik heb enorm genoten van deze majestueus prachtige schepping. .
Vooral de variatie: van loofbomen en mooie bergweiden door de naaldbossen, langs ontelbare mossen tot er alleen maar stenen liggen. .
.
#huttentocht #Slovenië #Julischealpen #genietvanhetleven #potloodtekening #tekenen #drawing
 • Een leuk tripje door dorpjes. Terwijl de ouders zich verliezen aan de mooie plaatjes en foto's maken, hangen de kids op een bankje...
.
Ik kan uren doorbrengen op een kerkhof, langs de stenen lopen en mijmeren over de mensen die hier gewoond hebben en hier begraven zijn. Deze familie woont al eeuwen in dit inieminie dorpje.
.
.
#genietmoment #enjoyinglifetothefullest #vakantie #ouderszijnsaai #Slovenië #zondagtrip
 • Genietend van vakantie: beetje tekenen, beetje lezen, beetje zonnen. Welverdiend na een druk seizoen en een driedaagse bergtocht...
.
.
#genietmoment #enjoyinglifetothefullest #tekenen #drawing #potloodtekening #pencildrawing #Slovenië
 • De kilometers nemen héél langzaam af. De camping is wel uitgezocht maar nog niet geboekt, daar deden ze niet aan. We gaan het zien!
.
En anders slapen we vannacht in een hotelletje.
.
.
#campinglife #enjoyinglifetothefullest #genietvanhetleven
 • Op zo'n heerlijke zomeravond in de tuin lezen. Wat is het leven mooi! En dan valt mijn oog op deze zin: 'Waar wij in juli zijn, is uiteindelijk aan God.' Het is een artikeltje over een gezin die aan het begin van de zomer naar Zuid-Azië emigreerde. Bij het verschijnen van deze Sestra Zomer was nog niet duidelijk waar zij precies terecht zouden komen.
.
Het is nu eind juli. Ik ben benieuwd waar ze zijn...
.
.
#sestrazomermagazine #sestraforyou #verhuizen #WycliffeBijbevertalers #genietmoment
 • Schaduw: Vanmiddag onontbeerlijk om lekker buiten te kunnen zitten. Maar soms lijken schaduwen griezelig. Volgens Pooh hoef je daar niet bang voor te zijn 😉.
.
.
#poohbear #lume #wijzijnlume #drawing_pencile #potloodtekening #dippen #kroontjespen #tekenen #pooh #light #aquarel #aquarelpotloden #sharethelight

Mira op Insta