Lekker Belangrijk!

‘Lekker belangrijk!’ Een uitdrukking die je regelmatig hoort. In de film Alles is liefde speelt Carice van Houten de rol van sacherijnige, gefrustreerde jonge vrouw. Ze roept in een bepaalde scène wel drie of vier keer dat ze alles ‘lekker belangrijk’ vindt. Ze probeert de mensen te overtuigen dat ze het allemaal niet zo belangrijk vindt. Wat je echter ziet is een verscheurd en eenzaam meisje. Ze hunkert naar liefde en aandacht en ze vindt het wél heel belangrijk. Maar dat geef je niet zomaar toe natuurlijk. En dan zeg je schamper over al die dingen dat ze ‘lekker belangrijk’ zijn…
Bepaalde issues in ons leven zijn belangrijk. Het is daarom goed om over de vragen die daarbij horen na te denken. In dit boekje staan verhalen over vier vrouwen. Doodgewone vrouwen in een doodgewone straat met doodgewone mensen om hen heen. Allemaal stellen zij zichzelf dezelfde vragen: Wie ben ik? Waarom doe ik wat ik doe? Wat voor nut heeft dit nou? Het leven is zo druk en gaat zo snel, hoe lang houd ik dit nog vol? Is dit alles wat er is in het leven? Ze trekken met elkaar op en helpen elkaar om tot keuzes te komen, om stappen te zetten. Herkenbaar en uit het leven gegrepen.

Stel jij jezelf die vragen ook wel eens? Misschien is het boekje iets voor jou!

 • Roep jij ook wel eens ‘lekker belangrijk’? Vind je dat écht of zeg je het gewoon om van het gezeur af te zijn?
 • Hoe sta je in het leven? Heb je het druk? Heb je tijd om te genieten?
 • Hoe maak je keuzes? Doe je dat alleen? Of heb je mensen die je helpen en waar jij naar luistert?

Er zijn nog een paar exemplaren te leveren van dit boekje. Ben je geïnteresseerd? Voor €5,- en verzendkosten krijg je hem thuisgestuurd. Vul hiervoor het bestelformulier in.

Instagram

 • Ik lees net de laatste bladzijdes van dit boek en ben er stil van. 
Wát een boek. 
Het waargebeurde verhaal van twee joodse zussen in het verzet, een onderduikvilla in 't Gooi en het onvermijdelijke verraad. .
.
#holocaust #wo2 #booksismylife #booksandcoffee #enjoyreading #mustread
 • Eindelijk een boekpresentatie in Almere van Niet van hier. Op 14 juni in het Buurthuis de Buitenkans, vanaf 19.30 uur. Supergezellig! Kom je ook? Je kunt je aanmelden via de link in bio of via www.miradeboer.nl
.
.
#nietvanhier #vandersmissen #booksismylife #coffeeandbooks #boekpresentatie #buurthuis #debuitenkansalmere
 • Ik zit aan tafel om te gaan eten met nog een aantal vrouwen. Sestra is jarig! Ze is 10 jaar geworden en dat viert ze. Janneke houdt een praatje, over onbekommerd vrouw zijn.
.
Onbekommerd…
.
Op de een of andere manier denk ik dan aan zomers en warm. Tomas, onze jongste was vroeger steevast met een schepnet en een bak water aan de slootkant achter ons huis te vinden. Op zoek naar visjes, salamanders en kikkers, rondslenterend, languit in het gras liggend. Af en toe liep ik dan naar hem toe met wat drinken of een ijsje: onbekommerd kind zijn. Zonder zorgen over targets, doelen of wat te worden later.
.
Mooi woord dat onbekommerd.
.
Onbekommerd vrouw zijn is iets anders als een onbekommerde vrouw. Het heeft te maken met dat plaatje van Tomas aan de waterkant. Hij was zijn ding aan het doen en ondertussen zorgde ik voor zijn natje en droogje en hield ik met een schuin oogje zijn veiligheid in de gaten. Hij was kind: spelend en genietend.
.
Onbekommerd vrouw zijn: onbezorgd je ding doen als vrouw omdat je vrouw bent en sommige dingen bij jouw vrouw-zijn horen. Dat is waar Sestra bij helpt: de ontdekkingstocht in het leven hoe jij op jouw eigen manier, op jouw plek en levensfase onbekommerd vrouw kunt zijn. .
Bedankt Sestra! En van harte gefeliciteerd.
.
.
#sestravrouw #sestraforyou #genietvanhetleven #enjoylifetothefullest #ontspanning #onbekommerd
 • 'Als het leven geen feesttijden meer kent is het als een grauwe zak die men zich over het hoofd trekt en onderaan dicht bindt.' Verstikkend en donker dus. 
Helemaal mee eens!

Uit het boekje Brieven van den oude Josias.
.
.
#oldbooksmell #oldbooks #wisdom #genietvanhetleven #livingtothefullest #booksismylife #booksandcoffee #tegeltjeswijsheid
 • Zo is voetbal uitermate ontspannend 😁
.
.
#voetbalkijken #jo13 #genietvanhetleven
 • Brieven van een vader aan zijn dochter (18). Zij woont op kamers bij een tante. Ik hou van die oude taal en van de geur van zo'n oud boekje. Het is leuker dan ik dacht. .
.
#oldbooksmell #booksismylife #booksandcoffee #oudetaal #verhalen #enjoyreading #genietmoment

Mira op Insta