Met wie ik samenwerk

(2020- heden)

Vanaf oktober 2020 ben ik drie dagen in de week werkzaam voor Tearfund als programmamaker en spiritueel coördinator. Theologie, Integral Mission, Church and Community Transformation, Diversiteit, Inclusie… allemaal termen waar ik dagelijks mee bezig ben. Ik probeer deze zo te omschrijven dat ze begrijpelijk zijn voor iedereen. Samen met mijn collega’s, met kerken, groepen en individuen laten we ons door de Bijbel inspireren om samen recht te denken én te doen. Vanuit het verlangen van het hart van de Vader om herstel uit te leven op alle terreinen van het leven: in relatie met God zelf, met onszelf, met de ander en met de schepping.

Tearfund wil mensen zelf helpen opstaan uit armoede en onrecht. En wil dit via lokale kerken stimuleren. Door samenwerking met hun eigen omgeving en het herstel wat Jezus Christus mogelijk heeft gemaakt volledig uit te leven. Dit willen we ver weg, in een aantal focus landen én dichtbij in Nederland.

Wil je meer lezen hierover? Laat je inspireren op www.tearfund.nl

 

 

(2023- heden)

Vanaf juni 2023 ben ik voorzitter in het bestuur van Alongsiders Nederland. De slogan van Alongsiders spreekt mij aan: ‘We walk alongside those who walk alone.’ Ik heb gevoel dat we hier in het Westen, dat wij mensen, kerken en jongeren dit verleerd zijn, terwijl het zo ongelofelijk essentieel is dat we omzien naar elkaar, voor elkaar zorgen en ons leven delen.

Alongsiders staat nog aan het begin van de beweging die we als organisatie en als bestuur in Nederland hopen te zien gebeuren. Met als doel dat écht niemand alleen loopt, alleen leeft en in eenzaamheid sterft. We hebben voor nu onze focus vooral op tieners en jongeren. Wil jij hier meer over lezen? Klik dan door naar de website en laat je uitdagen. www.alongsidersnederland.org