YouVersion Leesplannen

Verhalen lezen, vertellen, uitpluizen en erover schrijven. Dat is iets wat ik graag en veel doe. Sinds kort schrijf ik leesplannen voor YouVersion: een periode duik je in een onderwerp of Bijbelboek. Iedere dag lees je een tekst en een korte overdenking of studie.

Scroll naar beneden om te zien welke leesplannen ik heb geschreven.


#OpreisdoorLukas

Afgelopen januari zijn we in onze gemeente, Rafael Almere, gestart met het lezen van het Bijbelboek Lukas. In ongeveer één jaar tijd willen we door dit boek reizen. 

De geboorte en kindertijd van Jezus, zijn doop, de start van zijn bediening, zijn vrienden en vijanden. Alle facetten van zijn leven en prediking komen langs. En natuurlijk zijn lijden, sterven en opstanding!

De verhalen gaan over autoriteit, vrijheid, ziekte en genezing. Over vriendschap, trouw, liefde en verdriet. 

Wil je met ons meelezen? Ga dan naar het leesplan en doe mee! #OpreisdoorLukas Gaandeweg het jaar worden de leesplannen vanuit dit Bijbelboek aangevuld.


In Een Maand Door Rechters #voormoeders

Het boek Rechters: misschien niet het eerste boek waar je aan denkt als je verhalen wil lezen over moeders, ouders en kinderen. Toch staat het vol met voorbeelden en gebeurtenissen die ook nu nog herkenbaar zijn voor ons.

Moeders zijn door alle eeuwen heen niet zoveel veranderd: Je houdt van je kind, je voedt het op, je vindt het moeilijk om hem of haar los te laten en als jouw kind lijdt, lijd je mee.

Een maand lang lees je de verhalen door de bril van een moeder en beleef je de geschiedenis op een heel andere wijze dan je misschien wel gewend bent.

Wil je het lezen?

Klik dan door: In een maand door Rechters #voormoeders

Dit leesplan komt uit het dagboek Hier aan zijn voeten, dat is geschreven door twaalf verschillende moeders met verschillende achtergronden en van verschillende generaties. Zij delen hun ervaringen en bemoedigingen uit de Bijbel, met thema’s als zorgdragen, loslaten, onzekerheid en liefde. Het bevat 365 korte overdenkingen. Het is uitgegeven door ArkMedia. Ben je benieuwd? Hier kun je het bestellen.

Instagram

  • Ik lees net de laatste bladzijdes van dit boek en ben er stil van. 
Wát een boek. 
Het waargebeurde verhaal van twee joodse zussen in het verzet, een onderduikvilla in 't Gooi en het onvermijdelijke verraad. .
.
#holocaust #wo2 #booksismylife #booksandcoffee #enjoyreading #mustread
  • Eindelijk een boekpresentatie in Almere van Niet van hier. Op 14 juni in het Buurthuis de Buitenkans, vanaf 19.30 uur. Supergezellig! Kom je ook? Je kunt je aanmelden via de link in bio of via www.miradeboer.nl
.
.
#nietvanhier #vandersmissen #booksismylife #coffeeandbooks #boekpresentatie #buurthuis #debuitenkansalmere
  • Ik zit aan tafel om te gaan eten met nog een aantal vrouwen. Sestra is jarig! Ze is 10 jaar geworden en dat viert ze. Janneke houdt een praatje, over onbekommerd vrouw zijn.
.
Onbekommerd…
.
Op de een of andere manier denk ik dan aan zomers en warm. Tomas, onze jongste was vroeger steevast met een schepnet en een bak water aan de slootkant achter ons huis te vinden. Op zoek naar visjes, salamanders en kikkers, rondslenterend, languit in het gras liggend. Af en toe liep ik dan naar hem toe met wat drinken of een ijsje: onbekommerd kind zijn. Zonder zorgen over targets, doelen of wat te worden later.
.
Mooi woord dat onbekommerd.
.
Onbekommerd vrouw zijn is iets anders als een onbekommerde vrouw. Het heeft te maken met dat plaatje van Tomas aan de waterkant. Hij was zijn ding aan het doen en ondertussen zorgde ik voor zijn natje en droogje en hield ik met een schuin oogje zijn veiligheid in de gaten. Hij was kind: spelend en genietend.
.
Onbekommerd vrouw zijn: onbezorgd je ding doen als vrouw omdat je vrouw bent en sommige dingen bij jouw vrouw-zijn horen. Dat is waar Sestra bij helpt: de ontdekkingstocht in het leven hoe jij op jouw eigen manier, op jouw plek en levensfase onbekommerd vrouw kunt zijn. .
Bedankt Sestra! En van harte gefeliciteerd.
.
.
#sestravrouw #sestraforyou  #genietvanhetleven #enjoylifetothefullest #ontspanning #onbekommerd
  • 'Als het leven geen feesttijden meer kent is het als een grauwe zak die men zich over het hoofd trekt en onderaan dicht bindt.' Verstikkend en donker dus. 
Helemaal mee eens!

Uit het boekje Brieven van den oude Josias.
.
.
#oldbooksmell #oldbooks #wisdom #genietvanhetleven #livingtothefullest #booksismylife #booksandcoffee #tegeltjeswijsheid
  • Zo is voetbal uitermate ontspannend 😁
.
.
#voetbalkijken #jo13 #genietvanhetleven
  • Brieven van een vader aan zijn  dochter (18). Zij woont op kamers bij een tante. Ik hou van die oude taal en van de geur van zo'n oud boekje. Het is leuker dan ik dacht. .
.
#oldbooksmell #booksismylife #booksandcoffee #oudetaal #verhalen #enjoyreading #genietmoment

Mira op Insta