YouVersion Leesplannen

Verhalen lezen, vertellen, uitpluizen en erover schrijven. Dat is iets wat ik graag en veel doe. Sinds kort schrijf ik leesplannen voor YouVersion: een periode duik je in een onderwerp of Bijbelboek. Iedere dag lees je een tekst en een korte overdenking of studie.

Scroll naar beneden om te zien welke leesplannen ik heb geschreven.


#OpreisdoorLukas

Afgelopen januari zijn we in onze gemeente, Rafael Almere, gestart met het lezen van het Bijbelboek Lukas. In ongeveer één jaar tijd willen we door dit boek reizen. 

De geboorte en kindertijd van Jezus, zijn doop, de start van zijn bediening, zijn vrienden en vijanden. Alle facetten van zijn leven en prediking komen langs. En natuurlijk zijn lijden, sterven en opstanding!

De verhalen gaan over autoriteit, vrijheid, ziekte en genezing. Over vriendschap, trouw, liefde en verdriet. 

Wil je met ons meelezen? Ga dan naar het leesplan en doe mee! #OpreisdoorLukas Gaandeweg het jaar worden de leesplannen vanuit dit Bijbelboek aangevuld.


In Een Maand Door Rechters #voormoeders

Het boek Rechters: misschien niet het eerste boek waar je aan denkt als je verhalen wil lezen over moeders, ouders en kinderen. Toch staat het vol met voorbeelden en gebeurtenissen die ook nu nog herkenbaar zijn voor ons.

Moeders zijn door alle eeuwen heen niet zoveel veranderd: Je houdt van je kind, je voedt het op, je vindt het moeilijk om hem of haar los te laten en als jouw kind lijdt, lijd je mee.

Een maand lang lees je de verhalen door de bril van een moeder en beleef je de geschiedenis op een heel andere wijze dan je misschien wel gewend bent.

Wil je het lezen?

Klik dan door: In een maand door Rechters #voormoeders

Dit leesplan komt uit het dagboek Hier aan zijn voeten, dat is geschreven door twaalf verschillende moeders met verschillende achtergronden en van verschillende generaties. Zij delen hun ervaringen en bemoedigingen uit de Bijbel, met thema’s als zorgdragen, loslaten, onzekerheid en liefde. Het bevat 365 korte overdenkingen. Het is uitgegeven door ArkMedia. Ben je benieuwd? Hier kun je het bestellen.