Wie is Mira?

Over wie ik ben

Ik eet liever een taart dan een koekje en lees liever een dik boek dan een dun tijdschrift. Ik hou van midden tussen de mensen zijn, spreken voor een grote groep, maar ik vind het ook heerlijk om een hele dag alleen in een kamertje te zitten schrijven, de stilte te horen.

Dit is een kleine typering van mij. Vanaf oktober 2020 werk ik voor Stichting Tearfund. Ik onderhoud relaties met kerken en daag hen uit om met beide benen in de buurt aanwezig te zijn.

Ik ben ruim vijfentwintig jaar getrouwd met Mark de Boer en heb drie kinderen. Een jongen in de tienerleeftijd en twee meiden die als jongvolwassene al grotendeels zelfstandig zijn. We geven samen leiding aan de kerk Rafaelgemeenschap Almere. Naast dit alles schrijf en spreek ik, je kunt mij uitnodigen voor een (s)preekbeurt. Voor een indruk hoe en waarover ik spreek, kun je naar een geluidsfragment luisteren of een stuk lezen. Dit kun je vinden bij de categorie preken. Je kunt me ook vragen om een blog, artikel of verhaal te schrijven. Vul hiervoor een contactformulier in.

Sinds dit najaar ben ik begonnen met de studie Theologie aan de CHE om aan alle ervaring die ik afgelopen jaren op heb gedaan een theologisch meer gefundeerde ondergrond te geven. Al met al een goed gevulde werkweek – en meestal ook in de weekenden.

Over wat ik geloof

God is voor mij een altijd aanwezige liefde die zorgt en ondersteunt. Maar Hij is zoveel groter dan ik kan bedenken, dat ik nooit compleet kan zijn als ik Hem wil omschrijven in woord, beeld of idee. Hij blijft daardoor mysterieus en vaak moeilijk te begrijpen.

Gelukkig maar! Als ik God in een luciferdoosje kon stoppen was Hij God niet meer. Daarom hou ik van Jezus, Hij is God én mens. Hij komt mijn gebrekkige inzicht tegemoet en helpt mij God beter begrijpen. Hij laat mij het karakter van God zien: trouw, liefde, betrouwbaar, zorgzaam… Lezend in de Bijbel, mooie boeken, luisterend naar muziek of preken word ik geïnspireerd en daarna wil ik deze ontdekkingen doorgeven aan anderen. Door te spreken, schrijven en soms ook door te tekenen.

Door deze site wil ik jou inspireren om het leven te leiden zoals dat bedoeld is: genietend van alle mooie momenten die je gegeven worden, ontdekken en proeven wie God en Jezus zijn! Bovendien geeft het een overzicht van wat ik afgelopen periode heb geschreven en gesproken.