Blog

Niet van hier

Het licht wordt langzaam feller, alsof iemand een olielamp hoger draait. Ik voel het op mijn oogleden. Of zie ik het? Mijn ogen zijn dicht. Waar ben ik? Wat ruikt het hier vreemd. Wat zijn die geluiden?

‘Volgens mij komt ze bij.’

Een kiertje licht, ik zie Paul. Zijn ogen, rimpeltjes, zijn snor. Ik krijg een kus, nat, zout, ik proef het. Wat is er gebeurd?

Maria Theresia heeft een beroerte gekregen en komt na negen dagen bij uit haar coma. Ze kan niets meer, alleen maar liggen en naar het plafond kijken. Is dit het einde van haar leven? Heeft ze het ten volle geleefd? Ze heeft alle tijd om dit te overdenken.

Ik schreef met dit verhaal een kroniek over mijn familie uit België. Hoe mijn oma Maria vanuit het Nederlandse Den Haag terechtkwam in het provinciale Vlaamse Ninove. Zij trouwde met Paul die zijn have en goed deelde met iedereen die daarom vroeg. Samen leefden zij als protestanten tussen de katholieken en kregen een schare kinderen. Een boeiend portret over het harde leven rondom de twee Wereldoorlogen van vorige eeuw. Een boek dat je laat lachen en huilen, boeiend en herkenbaar voor eenieder die weleens naar de verhalen van zijn (groot)ouders heeft geluisterd.

Verkrijgbaar voor €22,99. Gebonden boek met fotokatern. Je betaalt wel verzendkosten.


Bestellen


Wil je meer lezen en zien over het boek en de familie? Kijk dan bij de rest van de berichten uit ‘Niet van hier’.

Ik ben heel benieuwd wat je van het boek vond, zou je een berichtje willen achterlaten als je het boek hebt gelezen? Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *