Blog

24 uur offline?

‘Ga eens 24 uur offline, zonder scherm, telefoon, internet en social media. Bijvoorbeeld van zaterdagavond zes uur tot en met zondagavond zes uur.’

Het is een van de challenges van #koninkrijkinjewijk, een initiatief van R3new, Gideon en Tearfund om mensen te stimuleren twee weken hun focus te hebben op de wijk of straat waarin ze wonen. Als voorbereiding is deze 24 uur offline: tot rust komen, nadenken, bidden…

Op zondag offline gaan is geen goed idee, ik moet deze zondag spreken en we zoeken de interactie tussen de mensen thuis en wij in de kerk via Whatsapp. Een streamdienst heeft bovendien weinig met offline zijn te maken.

Ik kijk in mijn agenda en probeer de puzzel te maken: als ik nou thuiskom uit de dienst, dat is tegen een uurtje of drie, tot de volgende dag drie uur. Dat zou moeten lukken! Als ik moe thuiskom vanuit een mooie, maar intensieve dienst, plof ik op de bank neer. Mark en de kids  schuiven aan, er wordt chips, limonade en wijn tevoorschijn gehaald en we besluiten dat we een film gaan kijken. Ik schuif de challenge naar de volgende dag, dan ben ik vrij: moet lukken.

De volgende ochtend ben ik nog niet helemaal wakker, want tijdens het ontbijt lees ik in de YouVersion app de bijbeltekst van de dag, check ik vervolgens het nieuws, lees de krant in de app en bedenk dán pas dat ik offline zou gaan… Eerlijk gezegd moet ik mijn mail ook bekijken want ik verwacht nog een paar berichten. Als ik buiten een rondje loop, heb ik mijn ommetjes app ook al gestart, want zeg nou zelf, mijn streak verliezen is toch jammer. Zelfs in de avond lukt het me niet om de schermen uit te laten; Matthijs van Nieuwkerk houdt een interview met koningin Máxima, en dat wil ik écht graag zien.

Mijn muziek luister ik via spotify, boeken lees ik op een e-reader of luister ik via mijn telefoon en mijn werk doe ik op mijn laptop. 24 uur offline? Ik vrees dat ik het echt niet meer kan.

Aanstaand weekend gaan Mark en ik een paar dagen samen weg. Als ik dan een gewoon leesboek meeneem en het bereikbaar zijn voor de kinderen aan Mark overlaat, zou het misschien wel haalbaar zijn… Ik ga volgende week dus voor de herkansing..

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *