Nieuws

Vanaf vandaag te koop: Kijk ons leven!

Het zal je niet zijn ontgaan. Vandaag is het boek Kijk ons Leven! gelanceerd. Een boek over, voor en door vrouwen. Ik kreeg het idee voor dit boek toen ik over het leven las van een aantal vrouwen. Virginia Woolf, Ingrid Jonker, Camille Claudel, Karen Blixen. Zo maar een paar vrouwen uit de vorige eeuw. Zeer getalenteerde vrouwen, maar op de een of andere manier konden ze het leven niet aan of ze hadden niet genoeg ruimte om hun ideeën en creativiteit ten volle uit te leven.

Toen ik hun verhalen las werd ik geraakt. Ze stierven allemaal een zelfgekozen dood op relatief jonge leeftijd. Doordat ze als vrouw hun talenten niet konden inzetten in de mannenmaatschappij, doordat ze zo op zoek waren, onbegrepen eenzaam. Sommigen met problematische jeugd, maar allemaal zonder God.

Ik vroeg me af hoe het met hun tijdgenoten was die wel met God een soortgelijk leven leefden. Ook gepassioneerd en getalenteerd, ook in een mannenmaatschappij.

Ik ging op zoek en met mij andere vrouwen, onder andere uit het netwerk van Sestra, Lume. We zochten in de geschiedenis, vanaf de start van de kerk, door de oudheid, middeleeuwen tot nu toe. Het resulteerde in het mooie boek Kijk ons leven!

Het beschrijft vrouwen die beperkt waren op allerlei terreinen, soms fysiek, soms in financiën, middelen, tijd, mogelijkheden. Maar deze vrouwen pakten de kansen die ze kregen en buitten die ten volle uit.

Ongelofelijk inspirerend! Niet kijken naar de onmogelijkheden, maar datgene doen wat je wel kunt doen. In een prachtige samenwerking met God. Hij roept, maakt bekwaam en plaatst je daar waar je meer kunt doen dan je ooit kunt bidden of bedenken. Door zijn kracht die in jou werkt!

Een relevante boodschap voor vandaag. Kijk niet  naar je onmogelijkheden, maar doe datgene wat je wel kunt doen. In die prachte samenwerking met God. Hij geeft kracht en maakt jou bekwaam. Vanaf vandaag in de christelijke boekhandels, een prachtige manier deze lokale winkels te ondersteunen. Maar natuurlijk ook online te verkrijgen! Wil je een gesigneerd exemplaar? Bestel hem dan hier.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *