Blog

Vier verhalen over vier woorden

Een tijd geleden schreef ik voor Lume een viertal inspiraties over de tekst uit Mattheüs 5:13-16. Jezus zegt daar tegen zijn vrienden dat zij het zout van de aarde zijn en een vers later het licht van de wereld.

Ooit wees een vriend mij erop dat er in alle vertalingen specifiek aarde en wereld staat. Zo’n terloopse uitdrukking kan je heel lang achtervolgen. Herken je dat? Het haakt en je blijft erover nadenken. Uiteindelijk werkte ik het uit voor een toespraak en later voor inspiraties. 

Toen was ik vandaag bezig voor mijn werk bij Tearfund en dacht weer na over dezelfde verzen in verband met een prachtig programma wat ik aan het (door)ontwikkelen ben: Met beide benen in de buurt. Voor kerken, groepen en personen die in hun eigen buurt relevant en van betekenis willen zijn. 

En zodoende heb ik de inspiraties ook maar op mijn eigen website geplaatst om te gebruiken bij het programma. Vier woorden die een enorme impact op je leven kunnen hebben. Het ligt er maar net aan hoe en of je er iets mee doet. Natuurlijk niet vanuit activisme of moeten, want daar hou ik helemaal niet van… Maak ik je nieuwsgierig? Klik dan door naar de inspiraties, begin bij de eerste over zout en lees over een ongezouten broodje en hoe smerig dit is.

Zout, Aarde, Wereld en Licht.

 


Ben je trouwens benieuwd wat het programma Met beide benen in de buurt inhoudt? Klik dan door of mail me: mdeboer@tearfund.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *