‘Geloof jij in God?’

‘Ehh,’ de jongen houdt zijn pas in en kijkt me verbaasd aan.

‘In God geloven? Tjonge wat een vraag, nee, niet echt.’

‘Waarom niet?’ vraag ik hem.

‘Waarom wel?’ Hij kijkt me uitdagend aan.

‘Heb je even? Dan geef ik je een aantal goede redenen.’


Ik was tijdens bovenstaand gesprek jong, net twintig geweest. Onbevangen stapte ik op mensen af. Nu, ruim vijfentwintig jaar later, sta ik op de Bijbelstand op de Libellebeurs. Honderden vrouwen lopen langs. Een aantal loopt naar binnen om rond te snuffelen bij de boeken, anderen maken een praatje. Een aantal loopt snel voorbij als ze ziet waar het in de stand om draait: God. Ik kijk naar de langslopende vrouwen en bid voor hen.


Ben ik die onbevangenheid verloren? Zou ik het nog durven? Pontificaal voor iemand gaan staan en vragen of ze in God gelooft? Och, ik durf het denk ik wel, maar ik wil het niet meer.

De harde confrontatie zoek ik niet meer op. Als mensen een vraag hebben, ga ik daar graag op in, maar ik hou er niet meer van om mensen zo voor het blok te zetten. Was het dan fout hoe ik het toen deed?

Nee, hoe ik het toen deed was goed en hoe ik het nu doe is ook goed. God weegt niet gelukkig: Hij ziet mogelijkheden en maakt daar gebruik van.

Ik glimlach naar een vrouw die mij passeert en biedt haar een kaartje aan. Ze kijkt er even op en stopt hem zorgvuldig in haar tas. ‘Nee ik wil niet praten,’ zegt ze als zij ziet dat ik iets wil zeggen, ‘Het is goed zo.’

Ze glimlacht ook naar mij en loopt dan snel door.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

  • Nog 1 dagje... Tussenstop in Zuid Duitsland. .
Vanaf morgenavond kunnen we weer in ons huis, dan zijn de airbnb-ers weg. .
.
#vakantie #laatstegenietmoment
  • Samenvatting van driedaagse huttentocht door de Julische Alpen. Samen met vrienden drie dagen door de bergen sjouwen is best stoer en achteraf makkelijker dan op het moment zelf🤣.
.
Maar wat zijn deze bergen mooi! Ik heb enorm genoten van deze majestueus prachtige schepping. .
Vooral de variatie: van loofbomen en mooie bergweiden door de naaldbossen, langs ontelbare mossen tot er alleen maar stenen liggen. .
.
#huttentocht #Slovenië #Julischealpen #genietvanhetleven #potloodtekening #tekenen #drawing
  • Een leuk tripje door dorpjes. Terwijl de ouders zich verliezen aan de mooie plaatjes en foto's maken, hangen de kids op een bankje...
.
Ik kan uren doorbrengen op een kerkhof, langs de stenen lopen en mijmeren over de mensen die hier gewoond hebben en hier begraven zijn. Deze familie woont al eeuwen in dit inieminie dorpje.
.
.
#genietmoment #enjoyinglifetothefullest #vakantie #ouderszijnsaai #Slovenië #zondagtrip
  • Genietend van vakantie: beetje tekenen, beetje lezen, beetje zonnen. Welverdiend na een druk seizoen en een driedaagse bergtocht...
.
.
#genietmoment #enjoyinglifetothefullest #tekenen #drawing #potloodtekening #pencildrawing #Slovenië
  • De kilometers nemen héél langzaam af. De camping is wel uitgezocht maar nog niet geboekt, daar deden ze niet aan. We gaan het zien!
.
En anders slapen we vannacht in een hotelletje.
.
.
#campinglife #enjoyinglifetothefullest #genietvanhetleven
  • Op zo'n heerlijke zomeravond in de tuin lezen. Wat is het leven mooi! En dan valt mijn oog op deze zin: 'Waar wij in juli zijn, is uiteindelijk aan God.' Het is een artikeltje over een gezin die aan het begin van de zomer naar Zuid-Azië emigreerde. Bij het verschijnen van deze Sestra Zomer was nog niet duidelijk waar zij precies terecht zouden komen.
.
Het is nu eind juli. Ik ben benieuwd waar ze zijn...
.
.
#sestrazomermagazine #sestraforyou #verhuizen #WycliffeBijbevertalers #genietmoment

Mira op Insta